Pinebrook

Pinebrook

Sudbury, MA

Our clients’ basement was heavily used, but poorly functioning and lacking organization and comfort. LDa worked with the family to create separate, yet visually interconnected, recreation “zones” with much-improved functionality and a cozy, transitional atmosphere. The newly finished spaces include a TV/media lounge with built-in storage and a kitchenette, a game room with a pool table, a new powder room, and a home gym.  

Dark metal hardware, elegant neutral finishes and reclaimed barnboard doors and trim contribute to the rustic-modern spaces, which are furnished with durable, relaxed textiles and accented with sports memorabilia. Part of the stair now opens to the media lounge to improve the room’s connection to upstairs, and a new wall of storage is concealed behind sliding barn doors.

Team

Architect: LDa Architecture & Interiors

Interior Design: LDa Architecture & Interiors

Builder: Kistler & Knapp Builders, Inc.

Photographer: Greg Premru Photography

Expand / Collapse Project Details

Let's talk about your upcoming project.